Emekli bankacının açtığı atölye, eşinden ayrılan kadınlara iş kapısı oldu

Emekli bankacının Nevşehir'de kurduğu tekstil atölyesi, zor durumda bulunan kadınlara iş imkanı sunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilcan Özkahraman, işyerinde özellikle eşinden ayrılan zor durumdaki bayanları çalıştırıyor.

Lale Sanayi Sitesi'nde 40'a yakın kadının istihdam edildiği Üçoklar Tekstil firması işletmecisi Bilcan Özkahraman, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti. Özkahraman, önümüzdeki günlerde Vefa Küçük Caddesi üzerindeki merkezlerine taşınacaklarını belirterek, eşinden ayrılmış zor durumda olan bayanları tercih ederek Lale Sanayi Sitesi'nde tekstil ürünlerinin üretiminin yapıldığı bir atölyede 40 bayan ile işe başladığını ifade etti.

Bir bankadaki yöneticilik görevinden emekli olduktan sonra 10 günlük bir ziyaret için geldiği Nevşehir'de özellikle otellerin tekstil alanındaki ekipmanlarındaki ihtiyacı gördükten sonra bu alanda çalışma yapması düşüncesi içerisine girdiğini belirten Özkahraman, TÜMSİAD'ın girimcilik eğitimlerine katıldıktan sonra atölyesini açtığını kaydetti. Özkahraman, işletmelerinde penye, mont, iş kıyafeti, otel ekipmanları ve terlik üretiminin yanında önümüzdeki süreçte, iç çamaşırı üretiminin de başlatılmasının planlandığını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise 2012 yılının son aylarında gerçekleştirilen bir dizi girişimler ile kadınların istihdamının artırılmasına yönelik çalışmaları büyük bir memnuniyet içerisinde izlediğini belirtti. Ünver, kadın istihdamı yönündeki çalışmaların yoğunlaşması ile Nevşehir'in ekonomik anlamdaki gelişmişliğinin ciddi ivmeler kazanacağını söyledi. Ünver, ?Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da istihdamlarının artması bizleri sevindiriyor. Bu durum, kentimizin gelişmişliğinin sağlanması adına da önemlidir. Üreten bir toplumun sadece ekonomik anlamda değil, çok farklı alanlarda da gelişim sürecine önemli katkılar sağlayacağı öteden beri bilinen bir gerçektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber